Potamitis Logo
 • 8

  Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

 • 4
  Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
 • 2
  Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
 • 5

  Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

 • 7

  Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

 • 3
  Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
 • 1
  Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
 • 6

  Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας ένα χώρο φιλοξενίας και παρουσίασης του ιατρείου μας, ενός πολυδύναμου ιατρείου όπως το χαρακτήρισε ένας καθηγητής μου όταν επ’ ευκαιρίας ενός συνεδρίου μας επισκέφθηκε.

Το χαρακτήρισε πολυδύναμο για τις πολλές υπηρεσίες που προσφέρουμε, εξάλλου αυτό ήτο το όραμα μου να δημιουργήσω ένα χώρο όπου θα προσφέρονται με ασφάλεια, ποιότητα και σ’ ένα φιλικό περιβάλλον όλες οι υπηρεσίες διαγνωστικής και θεραπευτικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας και Παθολογίας.

Το ιατρείο μας βεβαίως υποστηρίζεται από εξαίρετο Γραμματειακό και ειδικά εκπαιδευμένο Νοσηλευτικό προσωπικό ως και υπεύθυνο πληροφορικής.
Έχουμε αναπτύξει συνεργασία με τα περισσότερα Ιδιωτικά Νοσοκομεία δημιουργήσαμε την μονάδα ενδοσκόπησης στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο όπου κάθε Τρίτη και Πέμπτη πρωί διενεργούμε θεραπευτικές και διαγνωστικές ενδοσκοπήσεις Γαστρεντερικού χρησιμοποιώντας τον δικό μας ιατρικό εξοπλισμό Olympus.

Στο Απολλώνειο Ιδ. Νοσοκομείο γίνονται εισαγωγές ασθενών υπό την ευθύνη μας για νοσηλεία και σε συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων.
Συνεργασία αναπτύξαμε με το απεικονιστικό κέντρο A. EVRESIS όπου διενεργούμε όλες σχεδόν τις εξετάσεις διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας.
Ελεύθερη συνεργασία έχουμε με όλα τα Μικροβιολογικά και Βιοχημικά Εργαστήρια ως και ειδικά εργαστήρια Μοριακής Βιολογίας

Η παρουσία της Αλεξίας κάλυψε το πεδίο διαιτολογίας και διατροφολογίας για παχυσαρκία αλλά και παθήσεις Γαστρεντερικού ως και άλλων συστημάτων ως επίσης προληπτικής υγιεινής διατροφής.
Αναπτύξαμε μονάδα Breath Test για διενέργεια μεγάλου αριθμού διαγνωστικών εξετάσεων όπως δυσανεξίας στη Λακτόζη, ελέγχου λοίμωξης από το ελικοβακτηρίδιο του πυλώρου, Bacteria Overgrowth test, δυσανεξία στη φρουκτόζη και άλλα.

Δημιουργήσαμε επίσης την πρώτη μονάδα κινητικών διαταραχών, Μανομετρίας Medtronic και πεχαμετρίας χωρίς καθετήρα (BRAVO) στην Κύπρο.
Θεωρούμε μεγάλη επιτυχία την δημιουργία πρώτης μονάδας ενδοσκοπικής κάψουλας λεπτού αλλά και παχέως εντέρου.
Στο ιατρείο μας μετά από εκπαίδευση του νοσηλευτικού μας προσωπικού παρέχονται όλες οι σύγχρονες θεραπείες Ηπατίτιδας Β και C με την εφαρμογή των πιο σύγχρονων πρωτοκόλλων ως επίσης θεραπεία των φλεγμονωδών παθήσεων του εντέρου, Νόσου του Crohn και ελκώδους κολίτιδας με την χρήση βιολογικών παραγόντων.

Στο ιατρείο μας έχουν αναπτυχθεί ερευνητικά προγράμματα ως επίσης παρέχεται εκπαίδευση στην Γαστρεντερολογία Ηπατολογία φοιτητών του St’ George Med. School του Λονδίνου σε συνεργασία με το Nicosia University.

Νοιώθω ιδιαίτερα περήφανος για το χώρο που έχουμε δημιουργήσει με πολλή φροντίδα, αγάπη, καλαισθησία και επιστημονικότητα!