Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition


Ας αλλάξουμε την διατροφή μας προς το καλύτερο. Ας ετοιμάσουμε γρήγορα, εύκολα και άκρως διατροφικά γεύματα.

Ημέρα 1η
Πρόγευμα:
Σάντουιτς με τυράκι και αυγό:  1 μεξικάνικη πίττα ολικής +  1 Κ τυρί κρέμα (φιλαδέλφια) + 1 αυγό βρασμένο, ντομάτα. Αφού κόψετε το αυγό και την ντομάτα σε μικρά κομματάκια τα τοποθετείτε στην πίττα μαζί με το τυρί και ψήνετε στη τοστιέρα.
Σνακ: 1 Κ φυστικοβούτυρο + 1 αγγουράκι
Μεσημεριανό:
1 μεξικάνικη πίττα ολικής γεμισμένη με 1 κομ. χοιρινό ψημένο με διάφορα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτα) + 1 Κ σάλτσα ντομάτα  + αλάτι/πιπέρι
Σνακ:2 Κ γιαούρτι + 1 κ μαρμέλαδα
Σνακ:1 φρέσκο φρούτο
Βραδινό:
Λαχανικά στη σχάρα (μελιτζάνα, κολοκυθάκι, κρεμμύδι, μανιτάρι) + 1 Κ ταχίνι
Σνακ: 1 φρέσκο φρούτο

Ημέρα 2η
Πρόγευμα:
125 γρ άπαχο γιαούρτι + 1 Κ μέλι + 2 Κ δημητριακά ολικής
Σνακ: 1 μπολάκι φρουτοσαλάτα
Μεσημεριανό:
1 φλ κινόα και λαχανικά στη σχάρα (χρησιμοποιήστε τα λαχανικά από το προηγούμενο βραδύ).  Απλά βράζετε το κινόα και αφού κόψετε τα λαχανικά σε κύβους αναμειγνύετε με το κινόα και προσθέτετε φρέσκο δυόσμο, 1 Κ ελαιόλαδο + λεμόνι, αλάτι πιπέρι.
Σνακ: 2 παστά φρούτα
Βραδινό:
1 κομ. κοτόπουλο σχάρας + σαλάτα + 1 Κ ελαιόλαδο
Σνακ: 1 φλ γάλα σοκολάτας

Ημέρα 3η
Πρόγευμα:
1 φλ porridge (με ½ φλ άπαχο γάλα και 1 Κ χαρουπόμελο)
Σνακ: 1 φλ. τσάι
Μεσημεριανό:
Ομελέτα με μανιτάρια/κρεμμύδια + 1 Κ ελαιόλαδο ( 2 αυγά + 1 φλ. μανιτάρια και 1 μέτριο κρεμμύδι)
Σνακ: 2 σύκα
Βραδινό:
5-6 μεγάλες γαρίδες στη σχάρα + σαλάτα + 1 Κ ελαιόλαδο
Σνακ:1 φλ. γάλα σοκολάτα

Ημέρα 4η
Πρόγευμα:
1 φέτα ψωμί ολικής + 1 φέτα αναρή ( 30 γρ) + ντομάτα
Σνακ: 1 φλ. τσάι
Μεσημεριανό:
Σούσι: 10 κομμάτια της αρεσκείας σας
Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών
Βραδινό:
Σαλάτα:  1 φέτα αναρή (60 γρ) + 1 σύκο + ρόκα + 3-4 καρύδια + 1 Κ ελαιόλαδο + 1 Κ βαλσάμικο
Σνακ: 2 σύκα στο φούρνο + 2 Κ μέλι + 30 γρ τυρί μασκαρπόνε + κανέλα +γαρύφαλλο.
Καθαρίζετε τα σύκα, τα κόβετε στη μέση και τα τοποθετείτε στο φούρνο. Όταν ψηθούν βγάζετε το μέλι πάνω στα σύκα και το τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 12 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια.

Ημέρα 5η
Πρόγευμα:
60 γρ αναρή + 1 κ κανέλα + 1 κ καστανή ζάχαρη
Σνακ: 1 φρέσκο φρούτο
Μεσημεριανό:
Γεμίστε ½ πεπόνι με σύκα, σταφύλι, προσούτο και σκληρό τυρί (γραβιέρα)
( 2 σύκα, 10 ρόγες σταφύλι, 2 φέτες προσούτο, 30 γρ τυρί γραβιέρα)
Σνακ: 20 χαλεπιανά
Βραδινό:
Φιλετάκι χοιρινά (μαρινάρετε 120 γρ φιλετάκια χοιρινά σε κόκκινο κρασί). Ψήνετε τα φιλετάκια σε αντικολλητικό τηγάνι και σερβίρετε με ½ φλ. ρύζι καστανό και σαλάτα.
Σνακ: 1 σκουπ παγωτό

Ημέρα 7η
Πρόγευμα:
3 φρέσκα φρούτα  + 1 φλ. γάλα
Σνακ: 20 χαλεπιανά
Μεσημεριανό:
Άψητο κοτόπουλο (100 γρ) + πατάτες + σαλάτα + 1 Κ ελαιόλαδο
Σνακ: 1 πλυμμένο γλυκό του κουταλιού
Βραδινό:
1 φλ ρυζόγαλο
Σνακ: 1  φρέσκο φρούτο