Potamitis Logo
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

shepherds pie

Υλικά

600γρ κειμά (γαλοπούλα + βοδινό)
1 φλ. Καρότο και μπιζέλι
1Κ καστανή ζάχαρη
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1κ γλυκιά πάπρικα
1κ Worcestershire sauce
4 μεγάλες πατάτες
1κ κρεμότηρο
1κ ελαιόλαδο
1φλ.νερό + 1Κ αλεύρι
Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε τον κειμά, έπειτα ρίχνετε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα μπαχαρικά και όταν ψηθούν, ρίχνετε το αλεύρι και το νερό.
Βράζετε τις πατάτες και φτιάχνετε πουρέ προσθέτοντας 1Κ κρεμότηρο, το ελαιόλαδο, γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Το απλώνετε πάνω απο τον κειμά και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά

Αλεξία Γ.Ποταμίτου
Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος