Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

krokekets glykopatatas

Υλικά
2 μεσαίες γλυκοπατάτες
2Κ βούτυρο
4 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2κ αλάτι
1/2κ πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Λάδι
Τριμμένη παρμεζάνα & ξύσμα λεμονιού (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση
Βράστε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Στραγγίστε καλά και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες. Έπειτα, πολτοποιήστε τις και ανακατέψτε με το βούτυρο, το φασκόμηλο και το αλατοπίπερο. Βάλτε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο και προσθέστε το αυγό. Ξαναβάλτε το στο ψυγείο χωρίς να το σκεπάσετε μέχρι να παγώσει -τουλάχιστον για 5 ώρες.Με ένα κουτάλι της σούπας, πάρτε λίγο από το μείγμα κάθε φορά και σχηματίστε ρολλάκια, τα οποία θα πασπαλίσετε με την τριμμένη φρυγανιά. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάνω σε λαδόκολλα και να τα καταψύξετε για λίγη ώρα. Ζεστάνετε το λάδι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέστε προσεκτικά τις κατεψυγμένες κροκέτες. Τηγανίστε για 3-4 λεπτά, πασπαλίστε με αλάτι και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες κροκέτες. Πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού.

Αλεξία Ποταμίτου
Διαιτολόγος /Διατροφολόγος