Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

σουπα γλυκοπατατας

Υλικά
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1κ αλάτι
1/2κ μαύρο πιπέρι
3 γλυκοπατάτες
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
1 λάιμ σε χυμό
2 Κ γιαούρτι ή 1 φέτα τυρί

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίστε το κρεμμυδι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, συνεχίστε με το σκόρδο και μαγειρέψτε το για 2 λεπτά, προσθέτοντας το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.Ξεφλουδίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε κύβους. Αφήστε τις να σιγοβράσουν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπήστε το μείγμα με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και προσθέστε το χυμό από το λάιμ. Γαρνίρετε με το γιαουρτι η τυρι!

Αλεξία Ποταμίτου
Διαιτολόγος /Διατροφολόγος