Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

muffins

Υλικά

2 μικρές γλυκοπατάτες
1κ.σ νερό
9 αυγά
¼κ αλάτι
¼κ πιπέρι
½ κούπα τυρί φέτα σε κομμάτια
2 κρεμμύδια

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώστε τις φόρμες για τα muffins και χρησιμοποιήστε τον αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε τις γλυκοπατάτες κατά μήκος. Κρατήστε μισή γλυκοπατάτα για να την τεμαχίσετε σε μικρά κομμάτια.Βάλτε για 4 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων ένα μπολ με τις ψιλοκομμένες πατάτες και το νερό. Απλώστε σε κάθε φόρμα 4 λωρίδες γλυκοπατάτας -ώστε να φτιάξετε μια φωλιά- και μοιράστε τις ψιλοκομμένες πατάτες. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τη φέτα και τα κρεμμύδια. Μοιράστε το μείγμα στις φόρμες και ψήστε για 20 λεπτά.

Αλεξία Ποταμίτου
Διαιτολόγος /Διατροφολόγος