Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

tarta

Βάση τάρτας
1 1/2 φλυτζάνι αμυγδαλο σκόνη
1/ φλ καρύδα τριμμένη
2 κουταλιές λιωμένο μέλι
2 κουταλιές λιωμένο λάδι καρύδας.
1 πρέζα αλάτι

Γέμιση
2 μέτρια ψημένα αβοκάντο
1/2 φλ κακάο
2 κουταλιές λάδι καρύδας λιωμένη
3/4 φλ λιωμένο μέλι
1 κουταλάκι βανίλια

Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 175 βαθμούς και αλοίφεις ένα sprinform pan (οπως εκεινα που κανουμε μεσα cheesecake) με λιωμένο λάδι καρύδας. Στο μιξερ/food processor αναμιγνύεις το αμύγδαλο με καρύδα και αλάτι για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια βάζεις το λάδι καρύδας και το μέλι και αναμιγνυύεις για ακάμα 30 δευτερολεπτα. Το μίγμα θα μοιάζει με βρεγμένη άμμο. Το πιέζεις με τα δάκτυλα σου μέσα στο δοχείο που λάδωσες. Στις πλευρες η βαση πρεπει να ειναι περιπου μισο με 1cm. Το βάζεις στον φούρνο για 12-14 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα. Μετά το αφήνεις να κρυώσει για 15 λεπτά και το βάζεις στην κατάψυξη για 20 λεπτά να παγώσει καλά.

Βάζεις όλα τα υλικά στο μίξερ/food processor και τα αναμιγνύεις για 2-3. Θα πρέπει να σταματάς για να μαζεύεις το μίγμα απο τις πλευρές του μίξερ για να ανακατευτεί όλο καλά. Βάζεις το μίγμα πάνω απο τη βάση και το αφήνεις για τουλάχιστον 1 ωρα στο ψυγείο.

Αλεξία Ποταμίτου
Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος