Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Screenshot 20180927 122744

Υλικά
• 12 φοινίκια
• 2φλ φουντούκια
• 6Κ σκόνη κακάο
• 4Κ μέλι
• 1 πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη
• ½ φλ φοινίκια
• ½ φλ κακάο σκόνη
• ½ φλ λάδι καρύδας
• 250ml γάλα

Εκτέλεση
Προθερμένετε το φούρνο στους 180º βαθμούς . Ψήνετε τα φουντούκια για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδήσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν βάζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά, και μετά προσθέτετε τα φοινίκια, ξανά χτυπάτε καλά, έπειτα και το κακάο και το μέλι.
Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει, εν όσω κρυώνει το μέιγμα στο ψυγείο βάζετε τα υλικά επικάλυψης στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά. Απλώνετε τα υλικά επικάλυψης πάνω στο brownie και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!

Αλεξία Ποταμίτου
Δαιτολόγος/Διατροφολόγος