Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά :
2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (ΣΤΕΒΙΑ Η ΞΥΛΙΤΟΛΗ)
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κ. περίπου αλεύρι μαλακό
1 ½ κ.γλ. σόδα
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Σιρόπι:
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (ΣΤΕΒΙΑ)
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Εκτέλεση:
Δουλεύουμε το λάδι αρκετή ώρα με το μίξερ και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα.
Πλάθουμε μικρά (γιατί μεγαλώνουν πολύ). Τα βάζουμε στο φούρνο αφού έχει φτάσει τους 200 C (αλλιώς απλώνουν).
Όταν κρυώσουν τελείως τα βάζουμε σε ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό. Πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.