Potamitis Logo
 • 7

  Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

 • 2
  Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
 • 4
  Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
 • 5

  Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

 • 1
  Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
 • 3
  Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
 • 6

  Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

 • 8

  Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

FB IMG 1519300348568

Αγαπητοί γονείς, Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε το πρώτο εργαστήρι διατροφής και χορού με τίτλο «τρώω, χορεύω, αποφασίζω» το Σάββατο 3 Μαρτίου, η ώρα 15:30-17:30 στη σχολή χορού Outplay Dance Space.

Η επιστημονική μας ομάδα αποτελούμενη από ειδικούς στους τομείς της διαιτολογίας, ψυχολογίας και χορού, δημιούργησε μια σειρά 3 αυτόνομων εργαστηρίων(3/3, 31/3 και 21/4) για παιδιά 5-12 χρονών που έχουν ως στόχο να μεταφέρουν στα παιδιά μια διατροφική κουλτούρα και τις γνώσεις για υγιεινή διατροφή μέσα από εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης. Είναι πολύ σημαντικό απο νωρίς τα παιδιά να κατανοούν τη σπουδαιότητα της θρέψης του σώματος στο πλαίσιο της καθημερινής τους διατροφής όπως επίσης και να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Τα εργαστήρια μέσω της δημιουργικής κίνησης ,τη δύναμη της δημιουργικότητας, την ενθάρρυνση της αυτοεκτίμησης, την ενίσχυση της γονεϊκής συμμετοχής στην καλλιέργεια διατροφικής κουλτούρας και την έμπνευση για τρόπους εισαγωγής πιο υγιεινών τροφών στην καθημερινή διατροφή θα εφοδιάσουν και θα ενθαρρύνουν το κάθε παιδί ξεχωριστά αλλά και τους γονείς να αναγνωρίσουν σημαντικές έννοιες εφαρμογής μιας υγιεινής διατροφής. Βασισμένο στην ιστορία του βιβλίου της διαιτολόγου Αλεξίας Ποταμίτου, το εργαστήρι θα παρουσιάσει μέσα από μια χαρούμενη, χορευτική και βιωματική μάθηση, εναλλακτικές προτάσεις για την καθημερινή υγιεινή διατροφή των συμμετεχόντων. Διατροφικές έννοιες όπως τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, σωστές διατροφικές επιλογές τόσο στα κύρια γεύματα όσο και στα ενδιάμεσα γεύματα, η αξία της κάθε διατροφικής ομάδας ξεχωριστά (π.χ γαλακτομικά, καλά λιπαρά, κακά λιπαρά, Δημητριακά, Φρούτα, Λαχανικά και πρωτεΐνες) καθώς επίσης και εναλλακτικές επιλογές για αντικατάσταση των βιομηχανοποιημένων τροφών, είναι τα κύρια θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η ομάδα. Με σεβασμό και δεκτικότητα προς το σώμα μας στόχος μας είναι η εναρμόνιση μυαλού, σώματος, θέλω και μπορώ με βάση πάντοτε τη γνώση και την εκπαίδευση των παιδιών. Θα επαναπροσδιοριστεί το πώς και το πότε μπορούμε να τις εντάξουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

Θα μιλήσουμε για τα όρια, πως τα εφαρμόζουμε σε σχέση με τη διατροφή και πως ενισχύουμε τα παιδιά να επιλέγουν για τον εαυτό τους. Με την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας θα επεξεργαστούμε έννοιες όπως «Δοκιμάζω, διαλέγω, μου αρέσει, δεν μου αρέσει, σέβομαι το σώμα μου» πάντοτε με τον πιο εκφραστικό και δημιουργικό τρόπο.

Σας περιμένουμε!!

Επιστημονική ομάδα Αλεξία Ποταμίτου, BSc, MS Μαρίνα Γιαγκου, BA(hons),MSc Χριστίνα Πατσαλίδου BSc, BFA, MFA

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ/παιδί

Christina Patsalidou, MFA, BFA, BSc Outplay Dance Space Director 35 33 Dance Company Co-Founder PROJECT:connect International Director/Cyprus Research Faculty Unic Dance Programme