Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:
500 γρ μαλακό αλεύρι
1κ baking powder
2κ κανέλα
1κ μαγειρική σόδα
100 γρ στέβια
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 ml σόδα αναψυκτικό
150 ml ελαιόλαδο
2Κ κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι, με το baking powder, την κανέλα και τη σόδα. Στη συνέχεια κτυπήστε στο μίξερ τη στέβια με όλα τα υγρά υλικά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα, ενώστε σε αυτό το μείγμα τα στερεά υλικά ( που κοσκινίσατε πριν) και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Μετά, ζυμώστε για λίγο, τόσο όσο να υγρανθεί το αλεύρι. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα, ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Ακολούθως πλάθετε σε διάφορα σχήματα και τα στρώνετε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τέλος, ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.