Potamitis Logo
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:
500 γρ μαλακό αλεύρι
1κ baking powder
2κ κανέλα
1κ μαγειρική σόδα
100 γρ στέβια
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 ml σόδα αναψυκτικό
150 ml ελαιόλαδο
2Κ κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι, με το baking powder, την κανέλα και τη σόδα. Στη συνέχεια κτυπήστε στο μίξερ τη στέβια με όλα τα υγρά υλικά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα, ενώστε σε αυτό το μείγμα τα στερεά υλικά ( που κοσκινίσατε πριν) και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Μετά, ζυμώστε για λίγο, τόσο όσο να υγρανθεί το αλεύρι. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα, ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Ακολούθως πλάθετε σε διάφορα σχήματα και τα στρώνετε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τέλος, ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.