Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά για 6 μπιφτέκια:

250γρ. κατεψυγμένα λαχανικά διάφορα(καλαμπόκι, αρακάς, πιπεριές, καρότα)
1 μέτρια πατάτα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
¾ κούπας τσαγιού τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1 σκελίδα σκόρδου
4-5 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 τσιμπιά θυμάρι ή ρίγανη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο + 1 ακόμη για το βράσιμο των λαχανικών
Αλάτι, Πιπέρi

Εκτέλεση:
1.Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τη πατάτα με το σκόρδο (ολόκληρο και ξεφλουδισμένο επίσης). Μόλις βράσουν πολτοποιούμε με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Βράζουμε χωριστά τα κατεψυγμένα λαχανικά σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά, το πουρέ και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και έπειτα όλα τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τοποθετούμε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο για να σφίξει .