Potamitis Logo
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά για 6 μπιφτέκια:

250γρ. κατεψυγμένα λαχανικά διάφορα(καλαμπόκι, αρακάς, πιπεριές, καρότα)
1 μέτρια πατάτα
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
¾ κούπας τσαγιού τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1 σκελίδα σκόρδου
4-5 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 τσιμπιά θυμάρι ή ρίγανη
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο + 1 ακόμη για το βράσιμο των λαχανικών
Αλάτι, Πιπέρi

Εκτέλεση:
1.Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τη πατάτα με το σκόρδο (ολόκληρο και ξεφλουδισμένο επίσης). Μόλις βράσουν πολτοποιούμε με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Βράζουμε χωριστά τα κατεψυγμένα λαχανικά σε μπόλικο νερό με μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαχανικά, το πουρέ και το αυγό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και έπειτα όλα τα υπόλοιπα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Τοποθετούμε για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο για να σφίξει .