Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:

600-700 γρ. χοιρινά φιλετάκια
50 γρ. βούτυρο
100-150 γρ. μουστάρδα
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
χυμός από 1 λεμόνι
αλατοπίπερο
2 κλωνάρια θρουμπι
1 κλωνάρι θυμάρι

 

Στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα χοιρινά φιλετάκια και βάζουμε το τηγάνι μας να κάψει καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα φιλέτα να ροδίσουν και να τραβήξουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά να διαλυθεί στο ζωμό που έχει δημιουργηθεί.

Προσθέτουμε ένα-δυό κλωνάρια θρουμπι και το θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό να δέσει.

Το συνολικό μαγείρεμα είναι περίπου 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ρίξουμε το κρασί.