Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά

1 1/2 κιλό καρέ γουρουνόπουλου γάλακτος με την πέτσα
4-5 ξινόμηλα
10 αποξηραμένα βερίκοκα
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
3-4 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μέλι
50 γρ. ξύδι βαλσάμικο
1 κούπα ζωμό κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το γουρουνόπουλο στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το ζωμό, τα φρούτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μέλι και το ξύδι.
Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί 1-1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς. 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αλείφουμε με το μίγμα από το μέλι και το ξύδι.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το γουρουνόπουλο. Τη σάλτσα του μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τη βάζουμε σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και να δέσει, ώστε να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλεύρι ή κορν φλάουρ. Βάζουμε τη σαλάτα μας με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα ρόδια