Potamitis Logo
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά
Για την κρέμα

50 γρ. καρύδα
2 κουτιά γάλα καρύδας
2 ζελατίνες
500 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το παντεσπάνι

1 φλυτζάνι αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 του φλυτζανιού λικέρ πικραμύγδαλο (αμαρέτο) ή βανίλια

Εκτέλεση
Για την κρέμα

Χτυπάμε την καρύδα με το γάλα καρύδας. Αφού λιώσουν οι ζελατίνες (προσοχή να μη βράσουν) αναμιγνύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τις δυο κρέμες μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά- σιγά κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το λικέρ και αναμιγνύουμε. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για να φουσκώσει.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε στρώσεις και απλώνουμε πανω του την κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.