Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά
Για την κρέμα

50 γρ. καρύδα
2 κουτιά γάλα καρύδας
2 ζελατίνες
500 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το παντεσπάνι

1 φλυτζάνι αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 του φλυτζανιού λικέρ πικραμύγδαλο (αμαρέτο) ή βανίλια

Εκτέλεση
Για την κρέμα

Χτυπάμε την καρύδα με το γάλα καρύδας. Αφού λιώσουν οι ζελατίνες (προσοχή να μη βράσουν) αναμιγνύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τις δυο κρέμες μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά- σιγά κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το λικέρ και αναμιγνύουμε. Στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για να φουσκώσει.
Το βγάζουμε, το κόβουμε σε στρώσεις και απλώνουμε πανω του την κρέμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.