Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Μία από τις παλιές και κλασσικές συνταγές για κέικ σοκολάτας

Υλικά

2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι

2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο

1 φλυτζάνι τσαγιού νερό

5 αυγά

7 κουταλιές σούπας κακάο

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε διαρκώς έτσι ώστε να μην κολλήσουν και να διαλυθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, κρατάμε στην άκρη ένα φλυτζάνι τσαγιού από αυτό και ενώνουμε στο υπόλοιπο τα λοιπά υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο και το ξεφορμάρουμε, όσο ακόμη είναι ζεστό, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία και το περιχύνουμε με το φλυτζάνι που είχαμε κρατήσει.