Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά

80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
170 γρ. ζάχαρη
70 γρ. μαργαρίνη
2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα τρούφα
1 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
½ μέτρια ώριμη μπανάνα

Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
2. Σε μπολ, βάζουμε την μαργαρίνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την τρούφα, και χτυπάμε για 5 περίπου λεπτά.
3. Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε πάλι.
4. Βουτυρώνουμε ελαφρά τη φόρμα του κέικ με την μαργαρίνη, την πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30 περίπου λεπτά.
5. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα (τρυπάμε με την οδοντογλυφίδα το κέικ και αν δεν κολλάει στα τοιχώματά της, είναι έτοιμο) και το βγάζουμε από το φούρνο.