Potamitis Logo
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

ΥΛΙΚΑ

400γρ.κουβερτούρα γάλακτος

τεμαχισμένη σε μικρά κομμάια

150γρ.γάλα 1.5%λιπαρά

200γρ.γιαούρτι 2%λιπαρά

6 μπισκότα τύποu digestive

ολικής άλεσης

1κουτ.σούπας κακάο για επικάλυψη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά,μόλις πάρει βράση το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά με τον αυγοδάρτη εώς ότου σχηματιστεί λεία κρέμα.Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά με μια πλαστική κουτάλα.Σε ένα ταψί διαμέτρου 18εκ.στρώνουμε τα μπισκότα.Σπάμε κάποια από αυτά ώστε να γεμίσουμε τα κενά ανάμεσα τους και από πάνω απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας.Αφήνουμε  το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.