Potamitis Logo
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

pasta_summer_vegeatblesΥλικά για 9 μερίδες:

•    2 φλ. κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλλες
•    2 φλ. κομμένες , ξεφλουδισμένες φρέσκες ωμές πατάτες
•    2 φλ. λεπτοκομμένες φέττες κίτρινο και πράσινο κολοκύθι
•    1 ½ φλ. φρέσκο πράσινο φασολάκι
•    2/3 φλ. vερό
•    2 κ. φρέσκο μαιντανό
•    1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο
•    ¼ κ. αλάτι
•    κατά προτίμηση μάυρο πιπέρι
•    1 πάστα ντομάτας
•    1 κουτί ωμά μακαρόνια
•    ½ φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

1.    Bάζουμε τα πρώτα 10 υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μετά ανακατέουμε τη πάστα. Κλέινουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και ανακατέουμε σταδιακά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
2.    Μαγειρεύουμε σε ανάλατο νερό τα μακαρόνια.
3.    Σερβίρουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας δυο κουταλιές σάλτσας σε κάθε μερίδα και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Aνα μερίδα: 1 φλ. σπαγγέτι  με δυο κουταλιές σάλτσα

Θερμίδες: 279 kcal
Λίπος: 3g
Πρωτείνες: 1g
Xoληστερίνη: 4mg
Nάτριο: 173mg