Potamitis Logo
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά
500 γρ. πέννες
8 κουταλιές βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
10 φέτες μπέϊκον καπνιστό
1 κουταλιά λίπος μπέϊκον
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αβγών χτυπημένους
αλάτι,πιπέρι
1 mix τυριών
200γρ ή 1 κεσεδάκι μοτσαρελάκια

Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.Λιώνουμε σε κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε το μπέικον (όχι πολύ για να μη γίνει σκληρό).Βγάζουμε το μπέϊκον και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μόλις στραγγίξει,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε 1 κουταλιά από το λάδι του μπέϊκον.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει .

Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .

Χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε το 1/4 του φλιτζανιού από το ζεστό μείγμα της μπεσαμέλ στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέσουμε τα τυριά και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το μπέϊκον και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα.

Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.