Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά
500 γρ. πέννες
8 κουταλιές βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
10 φέτες μπέϊκον καπνιστό
1 κουταλιά λίπος μπέϊκον
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αβγών χτυπημένους
αλάτι,πιπέρι
1 mix τυριών
200γρ ή 1 κεσεδάκι μοτσαρελάκια

Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.Λιώνουμε σε κατσαρόλα,σε μέτρια φωτιά 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε το μπέικον (όχι πολύ για να μη γίνει σκληρό).Βγάζουμε το μπέϊκον και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Μόλις στραγγίξει,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο και προσθέτουμε 1 κουταλιά από το λάδι του μπέϊκον.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει .

Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι .

Χτυπάμε τους κρόκους και ρίχνουμε το 1/4 του φλιτζανιού από το ζεστό μείγμα της μπεσαμέλ στους κρόκους, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα και ανακατεύουμε. Προσθέσουμε τα τυριά και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το μπέϊκον και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε να πάει παντού η κρέμα.

Τα ρίχνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.