Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Κρασί, λεμόνι και μανιτάρια αρωματίζουν τη συνταγή του κοτόπουλου με χαμηλό αλάτι και λιπαρά

Υλικά

  • 1/8 κ. μαύρο πιπέρι
  • ¼ κ. αλάτι
  • ¼ φλ.αλεύρι
  • 4 κομ.κοτόπουλο στήθος
  • 1 κ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. Marsala κρασί
  • ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο χαμηλό σε λιπαρά
  • χυμός από ½ φρέσκο λεμόνι
  • ½ φλ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε το πιπέρι, το αλάτι και το αλεύρι. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο.
  2. Βάζουμε σε καυτό λάδι το κοτόπουλο. Κοκκινίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Βάζουμε το κρασί στην κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το χυμό, το ζωμό και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να καταστηθεί η σάλτσα.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Κλείνουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με την σαλτσά και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

4 μερίδες, μερίδα ανα άτομα: 1 κομ.κοτόπουλο με 1/3 φλ.σάλτσα.

 

Calories: 277

Total fat: 8g

Saturated: 2g

Cholesterol: 77mg

Sodium: 304mg