Potamitis Logo
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Κρασί, λεμόνι και μανιτάρια αρωματίζουν τη συνταγή του κοτόπουλου με χαμηλό αλάτι και λιπαρά

Υλικά

  • 1/8 κ. μαύρο πιπέρι
  • ¼ κ. αλάτι
  • ¼ φλ.αλεύρι
  • 4 κομ.κοτόπουλο στήθος
  • 1 κ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. Marsala κρασί
  • ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο χαμηλό σε λιπαρά
  • χυμός από ½ φρέσκο λεμόνι
  • ½ φλ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε το πιπέρι, το αλάτι και το αλεύρι. Αλευρώνουμε το κοτόπουλο.
  2. Βάζουμε σε καυτό λάδι το κοτόπουλο. Κοκκινίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Βάζουμε το κρασί στην κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το χυμό, το ζωμό και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να καταστηθεί η σάλτσα.
  4. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Κλείνουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 5-10 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με την σαλτσά και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

4 μερίδες, μερίδα ανα άτομα: 1 κομ.κοτόπουλο με 1/3 φλ.σάλτσα.

 

Calories: 277

Total fat: 8g

Saturated: 2g

Cholesterol: 77mg

Sodium: 304mg