Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Μια πάρα πολύ νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή. Η γαριδομακαροναδα με κρεμα γαλακτος σίγουρα θα αρέσει σε όλους. Μια ιδιαίτερα γευστική ιδέα για να προσφέρεις στους φίλους σου και να τους ευχαριστήσεις. 

Υλικά

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι
• μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• πάπρικα
• 80 ml ούζο
• 6 ώριμα ντοματάκια κομμένα στη μέση
• 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
• 100 ml ζωμό λαχανικών
• 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
• 1 πακέτο λιγκουίνι
• μισό κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
• λίγη ζάχαρη (αν είναι ξινή η ντομάτα)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με λίγη πάπρικα. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να ροδίσουν για 5 λεπτά. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τις ντομάτες. Προσθέτετε λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό. Αφήνετε τη σάλτσα να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε τα ντοματάκια. Αφήνετε για ακόμη 10 λεπτά να πήξει η σάλτσα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Μετά από 4 λεπτά κι αφού έχει δέσει η σάλτσα κατεβάζετε από τη φωτιά. Έχετε ήδη βράσει τα μακαρόνια όπως λέει η συσκευασία και τα έχετε σουρώσει. Ρίχνετε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συγχαρητήρια η γαριδομακαροναδα με κρεμα γαλακτος είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.