Potamitis Logo
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικα:

  • 2 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 φλ. κομμένες, ξεφλουδισμένες, φρέσκες ωμές πατάτες
  • 2 φλ. λεπτοκομμένες φέτες κίτρινο και πράσινο κολοκύθι
  • 1 ½ φλ. φρέσκο πράσινο φασολάκι
  • 2/3 φλ. νερό
  • 2 κ. φρέσκο μαϊντανό
  • 1 σκελίδα φρέσκο σκόρδο
  • ½ κ. σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κ. αλάτι
  • Κατά προτίμηση μαύρο πιπέρι
  • 1 πάστα ντομάτας
  • 1 κουτί ωμά μακαρόνια
  • ½ φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Εκτέλεση:

    1. Βάζουμε τα πρώτα 10 υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μετά ανακατεύουμε την πάστα από ντομάτα. Κλείνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύουμε σταδιακά εως ότου τα λαχανικά μαλακώσουν.
    2. Μαγειρεύουμε σε ανάλατο νερό τα μακαρόνια.
    3. Μια κουταλιά σάλτσας πάνω από τα μαγειρεμένα μακαρόνια. Ραντίζουμε με παρμεζάνα από πάνω.

Μερίδες: 9, μερίδα ανά άτομο: 1 φλ.σπαγγέτι και ¾ φλ. σάλτσα από λαχανικά.

 

Calories: 279

Totai fat: 3g

Saturated: 1g

Cholesterol: 4mg

Sodium: 173mg