Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

chicken_souvlaki

Υλικά για 4 άτομα


•    μια σκελίδα σκόρδο
•    μια καυτερή πιπερίτσα
•    600γρ. στήθος κοτόπουλο
•    150γρ. προσούτο ή ζαμπόν σε λωρίδες
•    ½ ποτ. λευκό κρασί
•    φύλλα φασκόμηλο
•    1 κλωναράκι δεντρολίβανο
•    λάδι, αλάτι
•    μάυρο πιπέρι σε κόκκους
•    καλαμάκια για σουβλάκια


Εκτέλεση:

Ψιλοκόψτε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Πλύνετε, σκουπίστε το κοτόπουλο και κόψτε το σε κομματάκια μήκους 3-4εκ.περίπου 3 εκ. και ρίξτε τα σε ένα μπόλ.
Προσθέστε το κρασί, λίγο λάδι,σκόρδο, την πιπερίτσα, το δεντρολίβανο και αλατίστε.
Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου για περίπου 30 λεπτά στο κάτω μέρος του ψυγείου.

Για τα σουβλάκια: Kόψτε το προσούτο σε λωρίδες. Στραγγίξτε καλά το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και τυλίξτε το κάθε κομμάτι πρώτα σε ένα φύλλο φασκόμηλο και έπειτα σε μια λωρίδα προσούτο.

Για το ψήσιμο: Περάστε τα ρολάκια σε καλάμακια και ψήστε τα σε προθερμασμένη ψηστιέρα ή στο γκρίλ του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας τα ενδιάμεσα 2-3 φορές μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Για το σερβίρισμα: Bάλτε τα σουβλάκια σε μια πιατέλα και πασπαλίστε τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε τα πολύ ζεστά.


Θερμίδες ανα μερίδα: 298kcal
Xρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά