Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:

  • ½ κιλό φακές
  • 8 φλ. νερό
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κύβους
  • 2 φλ.ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 κουταλάκια καγιεν
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • Άλατι
  • (πραοαιρετικά) κόκκινες καυτές πιπερίτσες

Εκτέλεση συνταγής:

Μαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ανακατεύετε πού και πού και ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νερό.

Αφού πάρουν βράση , μειώνετε τη θερμοκρασία και σκεπάζετε την κατσαρόλα.Βάζετε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα.

Μαγειρεύετε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Ανακατεύετε που και που και ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και λίγο νερό.


.