Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά

800 γρ. καρδιές αγκινάρας φρέσκες ή κατεψυγμένες

½ φλ λευκό ξηρό κρασί

2 κ. σούπας χυμό λεμονιού

2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο

1 κ. σκόνη μουστάρδα

2 Κ. ελαιόλαδο

Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρασί, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και τη σκόνη μουστάρδας. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 15 λεπτά. Περιχύνετε προσεκτικά τις αγκινάρες με τη σάλτσα και τις γαρνίρετε με μαϊντανό.

Σύσταση μιας μερίδας

Θερμίδες: 240

Πρωτεϊνες: 5,6gr

Λίπος: 14,9gr

Υδατάνθρακες: 17,8gr

Χοληστερίνη 0mg