Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Σαλάτα λαχανικών με καλαμπόκι

 

     

Υλικά για 4 άτομα:

 

  • 300γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 2 αγγουράκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2-3 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 μπαγκέτα
  • 100 γρ τυρί ροκφόρ και τυρί κρέμα
  • 1 κοπανισμένη σκελίδα σκόρδο
  • κρέμα γάλακτος
  • κόκκινο και πράσινο πιπέρι
  • 1Κ ξύδι
  • μαργαρίνη, λάδι, αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βράστε το καλαμπόκι σε λίγο αλατισμένο νερό, στραγγίξτε το και σοτάρετε το με λίγη μαργαρίνη.
  2. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το ροκφόρ, το σκόρδο, 1-2 κουτ. κρέμα γάλακτος και λίγο ανάμεικτο κοπανισμένο πιπέρι.

Για την σάλτσα: Καθαρίστε, πλύνετε και στραγγίξτε όλα τα λαχανικά. Κόψτετο αγγουράκι και τις πιπ

εριές σε πολύ λεπτές λωρίδες, τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες σε ροδέλες  Αφήστε ολόκληρα τα μικρότερα φύλλα της ρόκας και κόψτε τα υπόλοιπα. Κόψτε το ψωμί σε ροδέλες και φρυγανίστε τις στο γκριλ του φούρνου.

Η ολοκλήρωση: Χτυπήστε λίγο αλάτι με το ξύδι και 4 κουτ. λάδι. Βάλτε τα λαχανικά και το καλαμπόκι σε μια πιατέλα, ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

Αλείψτε τα κρουτόν με το μείγμα τυριου, ρίξτε λίγο πράσινο και κόκκινο πιπέρι και σερβίρετε τη σ

Θερμίδες ανα μερίδα: 473αλάτα με τα ζεστά κρουτόν.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά