Potamitis Logo
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:

4 κομμάτια κοτόπουλο

2 φλ ψημένα μακαρόνια

1 μικρό κρεμμυδάκι σε κομματάκια

½ φλ νερό

1 φλ κομματάκια ντομάτας

½ φλ χυμό ντομάτας

1 κ ξηρή ρίγανη

½ κ σκόρδο σε σκόνη

1/8 κ πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βάζετε το κρεμμύδι και το νερό σε μια κατσαρόλα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας και τα μυρωδικά.
  3. Κλείνετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα
  5. Κλείνετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά, ανοίγουμε την κατσαρόλα και τα αφήνετε για ακόμα 15 λεπτά.
  6. Σερβίρετε πάνω από τα ψημένα μακαρόνια.