Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά για 4 άτομα:

1 κιλό μικρές πατάτες

5 αυγά

250γρ αλεύρι

400γρ τριμμένα κρεμμύδια

2 κουτ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 πρέζες μαντζουράνα και 2 κουτ.ρίγανη

250mlκρέμα γάλακτος

βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

1.Ψήστε τις πατάτες για μια ώρα σε φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεφλουδίστε τις, κάντε τις πουρέ και ζυμώστε τον πουρέ με 2 αυγά, το αλεύρι και 1 κουτ. αλάτι. Αφήστε τη ζύμη στην άκρη για 15 λεπτά, ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους 5 χιλ. και διορθωστε το σχήμα σε ορθογώνιο.

2. Για τη γέμιση: Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε 5 κουτ. βούτυρο, ρίξτε τα αρωματικά,  ανακατέψτε τα, σοτάρετε τα λίγο και αλατοπιπερώστε. Όταν η γέμιση κρυώσει, στρώστε την πάνω στο φύλο και κόψτε το σε λωρίδες φάρδους 4 εκ.

3. Για τα ρολάκια: Τυλίξτε τις λωρίδες σε ρολάκια και βάλτε όρθια σ’ ένα ταψί αλειμμένο με 2 κουτ. βούτυρο. Ψήστε τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς.

4. Η ολοκλήρωση: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα αυγά, αλάτι και πιπέρι, ρίξτε το μείγμα ανάμεσα στα ρολάκια και ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά.