Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Σπανακόπιτα (40 περίπου κομμάτια)

Υλικά:

15 φύλλα ζύμης ανοιγμένα με το χέρι

2 κιλά σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

300 γρ ελαιόλαδο

200 γρ τυρί σκληρή φέτα

300 γρ τυρί κότεϊτζ (cottage)

500 γρ φρέσκα χοντροκομμένα κρεμμύδια

2 ματσάκια ψιλοκομμένο άνηθο

2 κ. αλάτι

2 κ. άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Πλένετε καλά το σπανάκι, το χοντροκόβετε και το «ζεματάτε» σε βραστό νερό 2-3 λέπτα. «Μαραίνετε» ελαφρώς το κρεμμύδι και τον άνηθο με το μισό ελαιόλαδο. Σε μια λεκανίτσα τρίβετε με το χέρι το τυρί, ρίχνετε το κρεμμύδι με τον άνηθο και σπανάκι αφού το στραγγίξετε καλά. Τα ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε τη γέμιση σε 2 μέρη.
  2. Στρώντε σε ταψί 5 φύλλα λαδωμένα με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνετε τη μισή γέμιση, στρώνετε από πάνω πέντε ακόμα λαδωμένα φύλλα και προσθέτετε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζετε τη σπανακόπιτα με τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα λαδωμένα. Το τελευταίο φύλλο το περνάτε με βρεγμένα χέρια. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο 40-45 λεπτά χωρίς να την χαράξετε με μαχαίρι.

Σύσταση μιας μερίδας:

Θερμίδες: 225

Πρωτεϊνες: 8,5 γρ

Λίπος: 9,7 γρ

Υδατάνθρακες: 33,1 γρ

Χοληστερίνη : 7mg