Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Έτοιμη σε 30 λεπτά

 

Υλικα για 6 μερίδες:

1 μαρούλλι κομμένο στο χέρι

3 αχλάδια καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους

140 γρ τυρί Roquefort

1 αβοκάντο καθαρίστε το και κόψτε το σε φέτες

50 γρ φρέσκο κρεμμύδι

50γρ μαύρη ζάχαρη

60 γρ ηλιόσπορους

80mlελαιόλαδο

45ml ξύδι βαλσάμικο

10mlμουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε ένα μικρό τηγανάκι ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη με τους ηλιόσπορους σε μέτρια φωτιά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Μεταφέρετε τους καρπούς (ηλιόσπορους) σε ένα πιατάκι και αφήστε να κρυώσουν.
  2. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξίδι και 1 ½ κουταλάκια ζάχαρη, μουστάρδα, κομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα χορταρικά και το τυρί, μετά το dressingκαι τους καραμελωμένους καρπούς.