Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Έτοιμη σε 30 λεπτά

 

Υλικα για 6 μερίδες:

1 μαρούλλι κομμένο στο χέρι

3 αχλάδια καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους

140 γρ τυρί Roquefort

1 αβοκάντο καθαρίστε το και κόψτε το σε φέτες

50 γρ φρέσκο κρεμμύδι

50γρ μαύρη ζάχαρη

60 γρ ηλιόσπορους

80mlελαιόλαδο

45ml ξύδι βαλσάμικο

10mlμουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε ένα μικρό τηγανάκι ανακατέψτε ¼ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη με τους ηλιόσπορους σε μέτρια φωτιά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Μεταφέρετε τους καρπούς (ηλιόσπορους) σε ένα πιατάκι και αφήστε να κρυώσουν.
  2. Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξίδι και 1 ½ κουταλάκια ζάχαρη, μουστάρδα, κομμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα χορταρικά και το τυρί, μετά το dressingκαι τους καραμελωμένους καρπούς.