Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά για 4 άτομα:

600γρ κολοκυθάκια

100γρ προσούτο

4 αυγά

200mlκρέμα γάλακτος

50 γρ παρμεζάνα

200mlγάλα

2 κουταλιές αλεύρι

2 κλωναράκια θυμάρι

5 κουταλιές λάδι

Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Πλύνετε και κόψτε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές φέτες και το προσούτο σε φαρδιές λωρίδες. Ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε ελαφρώς τα κολοκυθάκια με τα φύλλα από ένα κλωναράκι θυμάρι και μια πρέζα αλάτι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη γέμιση: Αλείψετε με το υπόλοιπο λάδι ένα οβαλ πυρίμαχο σκεύος, κάντε μια στρώση με κολοκυθάκια, σκεπάστε τα με τη μισή ποσότητα προσούτο, κάντε ακόμα μια στρώση με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και σκορπίστε το υπόλοιπο προσούτο σε διάφορα σημεία.
  3. Η ολοκλήρωση: Κτυπήστε τα αυγά σ’ ένα μπολ με τα φύλλα του υπόλοιπου θυμαριού, την παρμεζάνα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι. Ρίξτε το μείγμα στο σκεύος και ψήστε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει. Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό.

Θερμίδες ανά μερίδα: 415

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά