Potamitis Logo
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά για 4 άτομα:

1 κοτόσουπα που διαλύεται σε 3 ποτήρια νερό

2 κουταλάκια ελαιόλαδο

1/3 του φλ κομμένα κρεμμύδια

1 φλ. ρύζι basmati

½ φλ. τυρί παρμεζάνα

λίγο αλάτι

πιπέρι

1 φλ φρέσκο φασολάκι κομμένο

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ζεσταίνουμε την κοτόσουπα σε νερό
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό ξεχωριστό τηγανάκι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά
  3. Προσθέτουμε το ρύζι στο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  4. Συνεχίστε να προσθέτετε ένα ένα το ζωμό και ανακατευέτε αργά.
  5. Ενώ το ριζότο ψήνετε, καθαρίστε τα φασολάκια και βράστε τα για 5 λεπτά.
  6. Όταν ψηθεί το ριζότο προσθέστε το τυρί, και τα μισά φασολάκια, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  7. Χωρίστε το ριζότο σε μερίδες και προσθέστε το τυρί και τα υπόλοιπα φασολάκια.