Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

2 Κ ελαιόλαδο

1 φλ. κρεμμύδι κομμένο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

1500 γρ κρέας ψαχνό (κοτόπουλο ή αρνί) κομμένο σε κύβους

1 φλ κόκκινο κρασί

1 φύλλο δάφνης

1 πρέζα φρέσκο θυμάρι

6-8 αγκινάρες σε κομμάτια

1 φλ.ζωμό βοδινού

1 φλ. ντομάτες κομμάτια

2 φλ. μαγειρεμένες φακές

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προθερμαίνετε το κρεμύδι και το ψήνετε για 5 λεπτά
  3. Δυναμώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε το αρνί ή το κοτόπουλο και το βάζετε στο τηγάνι. Ψήνετε ομοιόμορφα το αρνί ή το κοτόπουλο.
  4. Προσθέτετε το κρασί και το θυμάρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε για ακόμα 25 λεπτά.
  5. Προσθέτετε τις αγκινάρες, το ζωμό και τις ντομάτες. Κλείνετε το τηγάνι και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά.
  6. Προσθέτετε τις μαγειρεμένες φακές και ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά.