Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

(12 μερίδες)

 

Υλικά:

 

1 (12 pound) γαλοπούλα

3 λεμόνια χυμό

50mlελαιόλαδο

440 γρ. κομμένα κρεμμύδια

455 γρ. κιμά από αρνάκι γάλακτος

460 γρ. ρύζι μπασμάτι

5 γρ. κανέλα

55 γρ.φρέσκο δυόσμο

30 γρ. ντοματοπολτό

710mlνερό

αλάτι/πιπέρι

50mlελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς κελσίου. Πλύνετε τη γαλαπούλα μέσα και έξω και στεγνώστε με πετσέτα. Βάλτε χυμό λεμονιού σε όλη τη γαλοπούλα.
  2. Βάλτε τα 50 mlελαιόλαδο στη φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια και ψήστε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά από αρνάκι γάλακτος και ψήστε μέχρι να είναι καλά ψημένο. Προσθέστε το ρύζι, την κανέλα, το δυόσμο και τον ντοματοπολτό. Προσθέστε 1 φλ.νερό, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Παραγεμίστε τη γαλοπούλα με τη γέμιση. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε ένα ξέβαθο σκεύος και βάλτε το υπόλοιπο νερό (2 ποτήρια), χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Καλύψτε τη γαλοπούλα με μια βρεγμένη πετσέτα και μαγειρέψτε για μια ώρα στον προθερμασμένο φούρνο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε για ακόμα 2 ώρες στους 175 βαθμούς κελσίου, βρέχοντας συχνά την πετσέτα με νερό, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
  5. Αφαιρέστε την πετσέτα όταν είστε σίγουροι ότι η γαλοπούλα έχει θερμοκρασία 80 βαθμούς κελσίου στο πιο βαθύ της μέρος.