Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

(12 μερίδες)

 

Υλικά:

 

1 (12 pound) γαλοπούλα

3 λεμόνια χυμό

50mlελαιόλαδο

440 γρ. κομμένα κρεμμύδια

455 γρ. κιμά από αρνάκι γάλακτος

460 γρ. ρύζι μπασμάτι

5 γρ. κανέλα

55 γρ.φρέσκο δυόσμο

30 γρ. ντοματοπολτό

710mlνερό

αλάτι/πιπέρι

50mlελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής:

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς κελσίου. Πλύνετε τη γαλαπούλα μέσα και έξω και στεγνώστε με πετσέτα. Βάλτε χυμό λεμονιού σε όλη τη γαλοπούλα.
  2. Βάλτε τα 50 mlελαιόλαδο στη φωτιά, προσθέστε τα κρεμμύδια και ψήστε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά από αρνάκι γάλακτος και ψήστε μέχρι να είναι καλά ψημένο. Προσθέστε το ρύζι, την κανέλα, το δυόσμο και τον ντοματοπολτό. Προσθέστε 1 φλ.νερό, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Παραγεμίστε τη γαλοπούλα με τη γέμιση. Τοποθετήστε τη γαλοπούλα σε ένα ξέβαθο σκεύος και βάλτε το υπόλοιπο νερό (2 ποτήρια), χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  4. Καλύψτε τη γαλοπούλα με μια βρεγμένη πετσέτα και μαγειρέψτε για μια ώρα στον προθερμασμένο φούρνο. Συνεχίστε να μαγειρεύετε για ακόμα 2 ώρες στους 175 βαθμούς κελσίου, βρέχοντας συχνά την πετσέτα με νερό, χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
  5. Αφαιρέστε την πετσέτα όταν είστε σίγουροι ότι η γαλοπούλα έχει θερμοκρασία 80 βαθμούς κελσίου στο πιο βαθύ της μέρος.