Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Συστατικά

  • 60 γρ Μαργαρίνη
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.σ αλάτι
  • 225 ml γάλα σόγιας
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 550 γρ σκληρό αλεύρι
  • Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Τρόπος μαγειρέματος

  1. Ανακατέψτε το νερό, λίγο αλεύρι και τη μαγιά, σκεπάστε το μείγμα και αφήστε το στην άκρη για μια ώρα
  1. Σε μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού
  1. Σε μίξερ κτυπήστε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
  1. Ζεστάνετε ελαφρά το γάλα και ανακατέψτε τη μαγιά.
  1. Προσθέστε στα στεγνά υλικά και το χυλό με τη μαγιά
  1. Ζυμώστε όλα τα υλικά στη λεκάνη καλά
  1. Σκέπάστε την λεκάνη με ένα πανί και άφηστε την σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες
  1. Πιάστε και πάλι τη ζύμη και ξαναζυμώσσε. Αφήστε άλλη μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη
  1. Πλέξετε τα τσουρέκια σας σε ό, τι σχέδιο θέλετε και αφήστε τα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. (Ο φούρνος με αέρα είναι ιδανικός σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)
  1. Αλείψετε με τους κρόκους αυγών που έχετε κρατήσει, αφού τους χτυπήσετε με λίγο χλιαρό νερό
  1. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα
  1. Ψήστε στους 170oC στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα!