Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Υλικά

  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας corn flour
  • Ελάχιστο κονιάκ ή σέρυ
  • 1 λίτρο ζωμός βοδινού
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φετούλες
  • 300 γρ. τριμμένο τυρί (Γαλλική gruyere ή γραβιέρα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα κρεμμύδια, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατέψτε και αφήστε για 3 ακόμα λεπτά.
  • Ρίξτε στην λίγο κονιάκ και με μια ξύλινη κουτάλα ξύστε από τον πάτο της κατσαρόλας όλη τη «νοστιμιά» των κρεμμυδιών.
  • Προσθέστε όλο τον ζωμό στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για ακόμα τριάντα λεπτά.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας.
  • Βάλτε τη σούπα σε 4 πυρίμαχα μπολ και σε κάθε μπολ βάλτε 2-3 φετούλες ψωμί, πασπαλισμένες με μπόλικη γραβιέρα.

Βάλτε τα μπολ στο grill μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε αμέσως.