Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Υλικά

  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας corn flour
  • Ελάχιστο κονιάκ ή σέρυ
  • 1 λίτρο ζωμός βοδινού
  • 1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε φετούλες
  • 300 γρ. τριμμένο τυρί (Γαλλική gruyere ή γραβιέρα)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα κρεμμύδια, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατέψτε και αφήστε για 3 ακόμα λεπτά.
  • Ρίξτε στην λίγο κονιάκ και με μια ξύλινη κουτάλα ξύστε από τον πάτο της κατσαρόλας όλη τη «νοστιμιά» των κρεμμυδιών.
  • Προσθέστε όλο τον ζωμό στην κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει μισοσκεπασμένο για ακόμα τριάντα λεπτά.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας.
  • Βάλτε τη σούπα σε 4 πυρίμαχα μπολ και σε κάθε μπολ βάλτε 2-3 φετούλες ψωμί, πασπαλισμένες με μπόλικη γραβιέρα.

Βάλτε τα μπολ στο grill μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρετε αμέσως.