Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Η κοτόσουπα είναι ιδανική για το χειμώνα. Αποτελεί ένα ελαφρύ βραδινό που φτιάχνεται εύκολα και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μερικές μέρες. Μπορείς το βραστό κοτόπουλο να το χρησιμοποιήσεις σε κάποια άλλη συνταγή και να σερβίρεις τη σούπα χωριστά σε διαφορετικό γεύμα.

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 2 κιλά κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι χοντρό
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι σέλινο
  • 2 πράσα
  • 5 καρότα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βράζω το κοτόπουλο σε άφθονο νερό, το ξαφρίζω και ρίχνω αλάτι. Προς το τέλος του βρασίματος ρίχνω το χυμό λεμονιού.
  2. Βγάζω το κοτόπουλο και κόβω το κρέας του σε μπουκίτσες.
  3. Βράζω μέσα στο ζωμό του κοτόπουλου το κριθαράκι.
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα καρότα και τις πατάτες και αλατοπιπερώνω.
  5. Προσθέτω το κρεμμύδι, το πράσο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό και το σέλινο ένα-ένα.
  6. Στη συνέχεια προσθέτω τον ζωμό του κοτόπουλου με το κριθαράκι στα λαχανικά καθώς και τις μπουκίτσες κοτόπουλου.
  7. Αφήνω στη φωτιά για 5 λεπτά και σερβίρω.