Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Η κοτόσουπα είναι ιδανική για το χειμώνα. Αποτελεί ένα ελαφρύ βραδινό που φτιάχνεται εύκολα και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μερικές μέρες. Μπορείς το βραστό κοτόπουλο να το χρησιμοποιήσεις σε κάποια άλλη συνταγή και να σερβίρεις τη σούπα χωριστά σε διαφορετικό γεύμα.

Υλικά (για 8 άτομα)

  • 2 κιλά κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι κριθαράκι χοντρό
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι σέλινο
  • 2 πράσα
  • 5 καρότα κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, χυμό 1 λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βράζω το κοτόπουλο σε άφθονο νερό, το ξαφρίζω και ρίχνω αλάτι. Προς το τέλος του βρασίματος ρίχνω το χυμό λεμονιού.
  2. Βγάζω το κοτόπουλο και κόβω το κρέας του σε μπουκίτσες.
  3. Βράζω μέσα στο ζωμό του κοτόπουλου το κριθαράκι.
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα καρότα και τις πατάτες και αλατοπιπερώνω.
  5. Προσθέτω το κρεμμύδι, το πράσο, τις πιπεριές, τον μαϊντανό και το σέλινο ένα-ένα.
  6. Στη συνέχεια προσθέτω τον ζωμό του κοτόπουλου με το κριθαράκι στα λαχανικά καθώς και τις μπουκίτσες κοτόπουλου.
  7. Αφήνω στη φωτιά για 5 λεπτά και σερβίρω.