Potamitis Logo
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κούπες ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 450 γρ.φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό από λεμόνι
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαΪντανό
  • 1/2 κούπα sour cream

Eκτέλεση

  1. Βάλτε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να λιώσει. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τσιγαρίστε για 5′. ΄Έπειτα τα μανιτάρια και αφήστε για άλλα 5′. Βάλτε τον άνηθο, την πάπρικα, την σάλτσα σόγιας και τον ζωμό. Χαμηλώστε την φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
  2. Σε ένα μπωλ χτυπήστε το γάλα με το αλεύρι και έπειτα ρίξτε το και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Σκεπάστε πάλι την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 15′ ακόμη, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  3. Τέλος, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τον μαΪντανό και την sour cream. Ανακατέψτε και αφήστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 3 – 5 ‘ (μη τη βράσετε). Σερβίρετε κατευθείαν.