Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition


agkinares
Υλίκα:

•    800γρ. καρδίες αγκινάρας φρέσκες ή κατεψυγμένες
•    ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
•    2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•   2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•   1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
•   2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
•   4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
•   μαύρο πιπέρι

 


Eκτέλεση:

Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το κρασί, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάδι και την σκόνη μουστάρδας. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 15 λεπτά . Περιχύνετε προσεκτικά τις αγκινάρες με την σάλτσα και τις γαρνίρετε με μαϊντανό.


Σύσταση μιας μερίδας:


Θερμίδες: 240 kcal
Λίπος: 14.9gr
Υδατάνθρακες: 17.8gr
Πρωτεΐνες: 5.6gr
Χοληστερίνη: 0mg