Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Ομελέτα φούρνου

 

Υλικά:

  • 10 αυγά
  • 1 Κ μπέικιν πάουντερ                    
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 10 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
  • ντοματίνια
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Λαδώνετε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ.
  • Ψιλοκόβετε τα υλικά για τη γέμιση και τα ντοματίνια τα κόβετε στη μέσή
  • Σε ένα κρύο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα του).
  • Την πιπεριά δεν χρειάζεται να τη σοτάρετε, την προσθέτετε ωμή.
  • Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζετε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού
  • Προσθέτετε το μείγμα των αυγών προσεκτικά, βάζετε και τα ντοματίνια και μεταφέρετε το ταψί στο φούρνο.
  • Ψήνετε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα σας και στο κέντρο του ταψιού.