Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition


liguini_pesto
Υλικά:

•   1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
•   1 φλ. τυρί σόγιας
•   3 σκελίδες σκόρδο
•  1 κούπα φύλλα φρέσκου βασιλικού
•  3 κουτ. φύλλα κουκουνάρι
•  ¾ φλ. ελαιόλαδο
•   αλάτι, πιπέρι

 


Eκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα πέστο χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι μέχρι να γίνουν πολτός.
Προσθέτουμε το τυρί σόγιας τριμμένο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό τους με το οποίο αραιώνουμε τη σάλτσα πέστο. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο επιπλέον τριμμένο τυρί σόγιας.


Θερμιδική ανάλυση:


1 φλ.(250gr)- 315kcal
Λίπος: 7γρ.
Υδατάνθρακες: 28γρ.
Πρωτεΐνες: 10γρ.