Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition


kolokithopitta
Υλικά:

•    1 ½  κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
•    1 φλ. σταφίδες
•    1 φλ. καρύδια κομμένα
•    1 φλ. αμύγδαλα καθαρισμένα και κομμένα
•    1 φλ. τρίμμα παξιμαδιού
•    1 ½ κουτ. γαρίφαλα τριμμένα
•    4-5 κουτ. ζάχαρη
•    250γρ. φύλλο κρούστας (1/2 πακέτο περίπου)
•    4 κουτ. βούτυρο λιωμένο

 


Eκτέλεση:

1.    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190º C.
2.    Βάζετε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε την, μέχρι να κατεβάσει όλα τα υγρά της.
3.    Μετά προσθέτετε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα, εκτός από το φύλλο και το βούτυρο.
4.    Βάζετε μια στρώση φύλλου σε ένα μέτριο ταψί και αλείφετε με βούτυρο.  Κάνετε το ίδιο με ακόμα δύο στρώσεις και μετά προσθέτετε το μείγμα από πάνω και διπλώνετε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα.
5.    Τοποθετείτε ξανά τρεις στρώσεις φύλλου αλειμμένες με βούτυρο πάνω από το μείγμα.  Κόβουμε το φύλλο που προεξέχει από το ταψί και χαράζουμε την πίττα σε κομμάτια.
6.    Ψήνουμε την πίττα για μια ώρα.