Potamitis Logo
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Ψητά λαχανικά( κολοκυθάκι, πράσινη και κόκκινη πιπεριά, μελιτζάνα, μανιτάρια) με σως βαλσάμικου ξυδιού και ελαιόλαδο

1 κολοκυθάκι- 1 πράσινη πιπεριά -1 κόκκινη πιπεριά- 1 μελιτζάνα μικρή- 2 μανιτάρια πλευρώτους- αλάτι –ρίγανη – 1Κ ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Για την σως: 2 Κ ελαιόλαδο – 1Κ βαλσάμικο ξύδι

Εκτέλεση συνταγής:    

Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες , προσθέτετε αλάτι και ρίγανη και τα βάζετε σε ένα ταψί αφού πρώτα τοποθετήσετε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάλετε 1Κ ελαιόλαδο. Ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο. Όταν ψηθούν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και περιχύνετε με τη σως αφού έχετε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο ξύδι.

 

 

Σαλάτα με ντομάτα ,αγγούρι , κάπαρη, φέτα, πίτα κυπριακή και ελαιόλαδο

2 μικρές ντομάτες- 2 μικρά αγγουράκια- 120 γρ τυρί φέτα- 2κ κάπαρη- 2Κ ελαιόλαδο- αλάτι –ρίγανη – κυπριακή πίττα

Εκτέλεση συνταγής:

Κόβετε τις ντομάτες , τα αγγουράκια, τα βάζετε σε μια σαλατιέρα, ανακατεύετε και προσθέτετε το αλάτι και την ρίγανη. Στη συνέχεια προσθέτετε την κάπαρη, τη φέτα σε κομματάκια και το ελαιόλαδο. Συνοδέυετε με την πίττα.

 

 

 

Tex- Mexσαλάτα ζυμαρικών

250γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως- 1Κ ελαιόλαδο- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια- ½ κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο- 10 ελιές καλαμών- ½ αβοκάντο ώριμο κομμένο σε κύβους- 100 γρ τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρή κομμάτια- ½ κονσέρβα καλαμπόκι – ½ λάιμ το χυμό του- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο κόλιανδρο- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Βάζετε το ελαιόλαδο και περιχύνετε τα ζυμαρικά έτσι ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τοποθετείτε τα μακαρόνια σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά μας προσθέτετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις ελιές, το αβοκάντο, το τυρί και το καλαμπόκι. Ανακατεύετε ελαφριά.

Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε το χυμό του λάιμ και τον μαϊντανό. Τα ανακατεύετε και περιχύνετε στη σαλάτα σας.

Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

 

Σαλάτα με ροδάκινο, κρεμμύδι και μαννούρι

½ λεμόνι το χυμό του- ½ πορτοκάλι το χυμό του- 1Κ ελαιόλαδο- αλάτι- πιπέρι -4 μαρούλλια μόνο τις καρδιές -1/2 φλ φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο- ¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες- 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες – 200 γρ μαννούρι (τυρί)- 6 ροδάκινα.

Εκτέλεση συνταγής:

Για την σως: Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού , πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ανακατευέτε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη.

Για τη σαλάτα:

Σε ένα μεγάλο μπολ χοντροκόβετε το μαρούλλι και προσθέτετε το δυόσμο, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το αγγούρι. Κόβετε το μαννούρι και το προσθέτετε στη σαλάτα.

Καθαρίζετε τα ροδάκινα και τα κόβετε σε φέτες. Προσθέτετε τα ροδάκινα στη σαλάτα. Περιχύνετε τη σαλάτα με το σως ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε αμέσως.