Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Pollo alla cacciatora!

Υλικά:

1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 4 μερίδες (120 gr)

2 K ελαιόλαδο,

4 φέτες ιταλική παντσέτα (pancetta), ή μπέικον, ψιλοκομμένες,

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένες,

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,

2 ώριμες ντομάτες, ζεματισμένες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες,

150 γρ. μικρά μανιταράκια, σε φετάκια,

1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο,

1 φύλλο δάφνης,

1/2 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,

1 1/4 φλ. ζωμό κότας (σπιτικό, ή χορτοφαγικό),

4 φλ. μαύρες ελιές (προαιρετικά),

1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και κοκκινίζετε το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά, από όλες τις μεριές. Το βγάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, την παντσέτα ή το μπέικον και τα σκόρδα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοψήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 5 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα πότε-πότε.

Επιστρέφετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ντομάτες, το κρασί, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τα 2/3 του ζωμού κότας. Το σιγοψήνετε πάντα σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 45 λεπτά- 1 περίπου ώρα, προσθέτοντας ζωμό όταν χρειάζεται και γυρίζοντας τα κομμάτια του κοτόπουλου 1-2 φορές, μέχρι να μαλακώσουν καλά και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, ρίχνετε μέσα τις ελιές, για να βράσουν με την σάλτσα. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και το σερβίρετε πασπαλισμένο με μαϊντανό.