Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 ντομάτα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 2 καρότα
  • ½ φλ. καρύδια
  • ½ φλ. σταφίδες
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό


   Για το ντρέσινγκ

  • 3 Κ ελαιόλαδο
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι.


Εκτέλεση συνταγής:

  1. Μουλιάζουμε το κινόα για 15 λεπτά και μετά την ξεπλένουμε καλά στο νερό της βρύσης ώστε να φύγει το φιλμ που περιβάλλει τους σπόρους. Στη συνέχεια, τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά ή περισσότερο αν χρειάζεται.
  2. Όταν την αποσύρουμε από τη φωτιά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  3. Παράλληλα, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (εκτός από τη ντομάτα).
  4. Αναμειγνύουμε τα λαχανικά με την κινόα, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την ντομάτα κομμένη σε κύβους.
  5. Ανακατεύουμε τα υλικά, τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρεται δροσερή.