Potamitis Logo
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:
1 φλ. κινόα
φούντες μπρόκολου  
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κουκουνάρι
1 ασπράδι αυγού
φύλλα βασιλικού
150 γρ. μοτσαρέλα
5 Κ ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:
Βράζετε λίγο το μπρόκολο. Μην το παραβράσετε. Το σουρώνετε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κινόα.  Κατόπιν ανακατεύω το κινόα με το ασπράδι, 2 Κ λάδι, τον βασιλικό και το σκόρδο. Αλατίζετε.

Την τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο σκεύος και ψήνετε ώσπου να πάρει χρώμα. Την βγάζετε από τον φούρνο και προσθέτετε το μπρόκολο, το κουκουνάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μοτσαρέλα.

Πασπαλίζω με αλατοπίπερο και ψήνω ώσπου να λιώσει το τυράκι.