Potamitis Logo
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά (για 4 μπέργκερ)
1 κιλό κιμά γαλοπούλας
½ κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μπάρμπεκιου σος
2 φέτες ψωμί
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
Λίγη ρίγανη
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
4 φέτες ντομάτας
4 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, το σπανάκι, τη σος μπάρμπεκιου, το αλάτι και το πιπέρι. Μουσκεύετε το ψωμί και το τρίβετε μέσα στο μπολ. Πλάθετε το μίγμα σε 4 μπιφτέκια.
Ψήνετε τα μπιφτέκια για περίπου 10-12 λεπτά γυρίζοντας τα μία φορά. Τα βάζετε στα ψωμάκια και προσθέτετε τις ροδέλες ντομάτας και το μαρούλι.
Για πιο τραγανή γεύση, ζεστάνετε τα φύλλα από το μαρούλι στο φούρνο, λίγο πριν τα προσθέσετε στο μπέργκερ.