Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες (με πηκτίνη)
350ml γάλα πλήρες
250ml χυμός μπανάνας
500γρ. πολτός φρέσκιας μπανάνας
χυμός από 1 λεμόνι
1 φιαλίδιο βανιλίνη
1 κουτ. σούπας λικέρ μπανάνα

Εκτέλεση
Βάλτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά, εκτός από το λικέρ. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Βυθίστε την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη λεκάνη, όπου έχετε βάλει παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύεετε συχνά μέχρι να κρυώσει το σιρόπι. Αδειάστε το σε μεταλλικό μπολ, σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλύτερα.
Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας. Ρίξτε στον κάδο της το κρύο μείγμα, προσθέστε το λικέρ και βάλτε τη σε λειτουργία. Σε 30 λεπτά περίπου, το σορμπέ σας θα είναι έτοιμο. Αδειάστε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, να παγώσει καλύτερα και μετά μπορείτε να το απολαύσετε.