Potamitis Logo
  • 5

    Τρώτε απεριόριστες ποσότητες λαχανικών και φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη , μην παραλείπετε όμως να τις συνδυάζετε με πρωτεΐνες.

  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 3
    Το γάλα είναι η πρώτη και σημαντικότερη τροφή του ανθρώπινου οργανισμού, αφού συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος με μια σειρά από βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
  • 6

    Έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών.

  • 8

    Προτιμήστε τα «καλά» λίπη, όπως αυτά του ελαιόλαδου, των ξηρών καρπών και των λιπαρών ψαριών. Τα λίπη αυτά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν τις φλεγμονές.

  • 4
    Τα καρύδια αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων στη φύση. Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια, εμπεριέχουν 2,5 γρ. ω-3 λιπαρών οξέων και αποδίδουν 185 θερμίδες.
  • 1
    Νερό το αναντικατάστατο! Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί εναντία στο νερό είναι σημαντικό να κρατάμε τον οργανισμό ενυδατωμένο. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια ημερησίως – και ελάχιστο αλκοόλ
  • 7

    Μη φοβάστε τα αυγά. Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες. Τρώτε μέχρι και 3 αυγά την βδομάδα.

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά
200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50γρ. ζάχαρη για μαρμελάδες (με πηκτίνη)
350ml γάλα πλήρες
250ml χυμός μπανάνας
500γρ. πολτός φρέσκιας μπανάνας
χυμός από 1 λεμόνι
1 φιαλίδιο βανιλίνη
1 κουτ. σούπας λικέρ μπανάνα

Εκτέλεση
Βάλτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με όλα τα υλικά, εκτός από το λικέρ. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Βυθίστε την κατσαρόλα σε μεγαλύτερη λεκάνη, όπου έχετε βάλει παγωμένο νερό και παγάκια και ανακατεύεετε συχνά μέχρι να κρυώσει το σιρόπι. Αδειάστε το σε μεταλλικό μπολ, σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα να κρυώσει καλύτερα.
Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας. Ρίξτε στον κάδο της το κρύο μείγμα, προσθέστε το λικέρ και βάλτε τη σε λειτουργία. Σε 30 λεπτά περίπου, το σορμπέ σας θα είναι έτοιμο. Αδειάστε το σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, βάλτε το στην κατάψυξη για 3 ώρες περίπου, να παγώσει καλύτερα και μετά μπορείτε να το απολαύσετε.