Potamitis Logo
  • 2
    Καλή Γεύση Χωρίς Αλάτι: Μαγειρέψτε τα όσπρια σας το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι με πολλά μπαχαρικά όπως σκόρδο, κρεμμύδι, curry, θυμάρι, ρίγανη ή ginger
  • 9

    IBS. Irritable bowel syndrome

Alexia Logo

Potamitis Gastroenterology & Nutrition

Υλικά:

για το παγωτό:

  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλ κρέμα
  • 1 γάλα εβαπορέ ή 1 φλ γάλα αμυγδάλου
  • 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 4 κουτ. σούπας κακάο

για τη γρανίτα:

  • 1 φλ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. παγωμένο νερό
  • ½ φλ μέλι
  • 12 παγάκια

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το παγωτό: χτυπάμε τους τέσσερις κρόκους των αυγών με ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και μία βανίλια, για πέντε περίπου λεπτά, μέχρι οι κρόκοι να γίνουν άσπροι και σφιχτοί – μαρέγκα δηλαδή.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη μόρφατ μέχρι να γίνει σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο μέρη, ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ.

Σε τρίτο μπολ χτυπάμε το παγωμένο γάλα εβαπορέ (που το αφήσαμε 2-3 ώρες στην κατάψυξη) με ¼ ζαχαρούχο γάλα, μέχρι να γίνει κρέμα. Ενώνουμε τα 3 μέρη που ετοιμάσαμε, ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη. Το ένα το αφήνουμε όπως είναι, στο δεύτερο βάζουμε όσο κακάο θέλουμε, ανάλογα με το πόσο σκούρο θέλουμε να γίνει το παγωτό μας.

Ρίχνουμε στη φόρμα του παγωτού πρώτα το σκούρο μέρος του μείγματός μας, έπειτα το λευκό και βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη να παγώσει.

Για να φτιάξουμε τη γρανίτα: πολύ απλά τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε.

Καλή απόλαυση...!